New Era

Kouvola Rock n Rollers on ollut mukana kansallisessa kilpailussa sen ensimetreistä, eli vuodesta 2013, lähtien. Tähän mennessä olemme pelanneet korkeimmalla sarjatasolla, mutta tulevalla kaudelle lähdetään sarjaporrasta alempaa, 1. Divisioonasta.  

Jäähyväiset Suomi Cupille. © Ville Päivätie 2018

Viime kausi oli melkoisen kivinen polku kulkea, eikä siitä jäänyt juuri epäselvyyttä, kuinka monta meitä parempaa tiimiä pääsarjatasolta löytyi. Aina voidaan jossitella, miten oltaisiin pärjätty, jos olisimme voineet lähteä kauteen loppuvuoden 2016 joukkueella (olisihan esimerkiksi Tukholman paidassa Coruñassa hurmannut Party-O ollut ihan kiva lisä rosteriin), mutta se ei muuta yhtään mitään. Kausi oli todella raskas ja keväällä kaikki lähinnä odottivat, että pelit on pelattu. Keväällä tuli tietoon useamman pelaajan lopettamispäätökset, joten päätimme jo varhaisessa vaiheessa, että tulisimme kieltäytymään sarjapaikasta, kävisi peleissä miten tahansa. Viimeisessä pelissä pelattiinkin jo täysin ilman paineita jäähyväisiä niin Suomi Cupille kuin pelaajillekin.

Kesän kääntyessä syksyyn on toiminnassa taas positiivinen vire ja tason hetkellinen notkahdus niin pelillisesti kuin yhdistystoiminnassakin on saatu suoristettua uusien hahmojen ottaessa vastuuta. Naisten joukkueessa on lähdetty uusimaan kutakuinkin kaikkea ihan perustuksista lähtien ja kauden alkua odotetaan innolla. 1. Divisioona on jaettu kahteen alkulohkoon ja Kouvolan kanssa samaan lohkoon sijoitettiin vuoden tauon jälkeen paluun kansallisiin sarjoihin tekevä Kuopio Roller Derby, viime vuoden divarikakkonen Riverdale Rollers (Ylivieska) ja sarjatulokas White Night Furies (Pietari). Näistä eritoten innostusta herättää Pietarin kohtaaminen, jonka ensimmäiset pelit pelattiin neljä vuotta sitten Kouvolan organisoimalla bootcampilla. Toisessa lohkossa toisistaan mittaa ottavat puolestaan Suomen suurimman eli Helsinki Roller Derbyn C-tiimi C-kasetti, viime kaudella divaripronssia pokannut Porvoo Roller Derby, toinen tulokas Seinäjoki Roller Derby ja valtakunnan (ehkä peräti koko maailman, mutta en löytänyt sille lähdettä) pohjoisin Rovaniemi Roller Derby. Alkulohkojen jälkeen lohkojen kaksi parasta etenee välieriin, joista parhaat finaaliin. Lohkon kolmannet ja neljännet pelaavat sijoitusottelut keskenään ratkaisten lopullisen taulukon.

Nähdäänkö ensi kaudella näin hyväntuulinen Lada? © Ville Päivätie 2018

Suomi Cup nimestä on luovuttu tälle kaudelle ja pääsarjaa puhutellaan jatkossa SM-sarjana. Naisten puolella kilpailussa ovat Dirty River Roller Derby (Turku)Helsinki Roller Derbyn Queen B’s, Kallio Rolling Rainbow (Helsinki), viime sarjanousija Jyväskylä Roller Derby, Tampere Roller Derby sekä tappiottoman kauden pelannut ja kultamitalin pokannut Oulu Roller Derby. Kilpailumuotona on aikaisempien vuosien tapaan yksinkertainen alkolohko, välierät ja finaalit.

Jotta uudistuksia ei olisi tarpeeksi, on suomalaisessa roller derbyssä vihdoinkin edetty siihen tilanteeseen, että myös miehet voivat ottaa kansallisella tasolla mittaa toisistaan. Koska perinteet velvoittavat Kouvolaa olemaan kaikessa ensimmäisten joukossa mukana, on miesten joukkue Kouvola Concrete Threat vääntämässä historian ensimmäisestä suomenmestaruudesta Helsinki Coast Quadsin ja Tampere Rollin’ Brosin kanssa. Miesten sarja pelataan kaksinkertaisena sarjana ilman erillisiä finaaleja.

Kouvolaa pääsee ensimmäistä kertaa seuraamaan 20.10. Kuusankoskella, kun Rock n Rollers kohtaa sekä Kuopion että Ylivieskan. Välipelinä pelataan A-lohkon ensimmäinen ottelu Porvoo – Seinäjoki. Tapahtumasta lisää tuonnempana.